друкувати


45 млн грн держкоштів 7 установ Прикарпаття витратили поза тендерною процедурою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-13 02:30:27

45 мільйонів гривень державних коштів 7 установ Прикарпаття витратили поза тендерною процедурою. Про це повідомили в обласному контрольно-ревізійному управлінні.

Найнедбаліше з бюджетними грішми розпорядилися на Залучанському спиртзаводі. Там не лише придбали зерна на 44 млн грн у незаконний спосіб, але й купували його за завищеною ціною. Відзначилися порушеннями тендерних процедур і інші установи області.

У списку порушників також керівництво Поляницької сільської ради, що на Надвірнянщині. Там виявили фінансових невідповідностей на понад 350 тисяч гривень. Зайві бюджетні кошти були витрачені під час реконструкції місцевої школи. Через це замовником було безпідставно оплачено 203. тис.грн. Крім того, згідно умов укладеного договору підрядник мав сплатити сільській громаді чималий штраф.

Більшість втрат завданих країні через порушення у сфері держзакупівель, кажуть ревізори, вже відшкодовано. Аби не допустити їх в майбутньому, працівники кру створили пости на окремих підприємствах з метою попередження помилок

Джерело: Радіо «Західний полюс»