друкувати


Проблема переповнених дитячих садків актуальна не лише у великих містах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-12 04:10:25

Проблема переповнених дитячих садків актуальна не лише у великих містах. У районах вона не менш гостра. На Косівщині із дошкільними закладами сутужно. Райцентр налічує їх лише три.

Один із найбільших і найстаріших знаходиться в самому центрі Косова. Дитячому садку «Горобинка» — вже понад 40 років. Нині його відвідують 160 вихованців.

Добудовувати додаткові приміщення цілком реально — впевнений Народний депутат Василь Чуднов. Розбудова можлива за рахунок невикористаної площі заднього двору. Обранець навідує «Горобинку» вже не вперше. Завдяки йому тут з'явилися кондиціонери. Під час чергового візиту депутат запропонував свою допомогу у будівництві. Тож залишилось створити проект та підрахувати його кошторис.

В рамках щотижневих зустрічей із косівчанами народний депутат відвідав також інші дошкільні заклади району. Окрім того, прийняв близько півсотні відвідувачів. Серед прохачів — найбільш вразливі соціальні верстви населення: інваліди, пенсіонери, чорнобильці. Здебільшого, каже Василь Чуднов, люди діляться проблемами, які нескладно вирішити на місцевому рівні. Однак зіткнувшись неодноразово з чиновницькою бюрократією, звертаються за допомогою до народних обранців.

Джерело: Радіо «Західний полюс»