друкувати


Освітяни підбивають попередні підсумки вступної кампанії 2011

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-12 03:45:05

Позитивна та добре організована — освітяни підбивають попередні підсумки вступної кампанії 2011. Цього року вона пройшла без особливих ексцесів. Основною проблемою для усіх вузів стало зменшення кількості вступників. Окремі університети залишилися взагалі без першокурсників.

В Івано-Франківську набір був достатнім, тож «поза бортом» лише два заклади. Також для вишів було важливо заповнити державні місця. Чимало установ нині повертають держзамовлення на окремі спеціальності.

Свої підсумки вступної кампанії зробили і спостерігачі громадянської мережі «Опора». Вони стверджують — на Прикарпатті порушень не було. Усі процедури — чітко дотримані. Утім основним недоліком для абітурієнтів стали не рівні умови вступу. Мова йде про сертифікати попередніх років.

Ще одне недопрацювання — електронний прийом документів. Черги зменшилися, утім об'єм роботи приймальних комісій залишився на тому самому рівні. Окрім того і самі абітурієнти ще не довіряють новинці. Тож електронним вступом скористалися лише 10% майбутніх студентів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»