друкувати


Акторського хліба куштують медики

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-10 01:30:47

Акторського хліба куштують медики. Студенти місцевого медколеджу, які віднайшли у собі талант до лицедійства, об єдналися у колектив «ЕКГ». Однак до електрокардіограми ця абревіатура в даному випадку немає жодного стосунку.

Це «Естетично-культурна громада», яка презентує івано-франківцям свою першу виставу. «Революція, Кохання, Смерть і Сновидіння» за однойменною п'єсою сучасного вітчизняного драматурга Павла Ар'є, окрім традиційних діалогів вмістила також елементи театру тіней та пантоміму.

Молодіжний театральний колектив «ЕКГ» налічує 13 чоловік. Вони дебютували разом з іншою любительською групою «Гора», в якій задіяні учні 1-ї міської гімназії, у вуличній інсценізації на екологічну тематику. Невдовзі медики та гімназисти знову працюватимуть разом — над новою постановкою комедійного мюзиклу за твором Юрія Федьковича «Коли козам роги вправляють».

Для самого режисера-постановника цих вистав театр розпочався з дитячих вертепів. Восени він планує продемонструвати досягнення своїх вихованців вже поза межами Прикарпаття. Розпочне зі сцени міжнародного фестивалю недержавного, незалежного і аматорського театру «Драбина» у Львові.

Джерело: Радіо «Західний полюс»