друкувати


Для щастя — одна усмішка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-09 04:30:39

Кожен з нас хоче бути щасливим. Щастя — як постійна присутність чогось невидимого, але дуже бажаного у нашому житті. І воно є у кожного. Головне — знайти його. Як? Просто. За допомогою усмішок, хорошого настрою та позитивних думок.

Усміхніться світові

«Ох, стільки проблем! Іноді здається, що вони мене переслідують. І якщо в інших життя розмальоване у чорні та білі смуги, то у моєму тільки одна смуга — широка і чорнюща.» Кожен з нас має знайомих зі схожими думками або й сам такий. І кожен не раз задумувався: чому так? Чому люди з однаковими можливостями мають різне життя? Одні — щасливі, інші — ні. Відповідь дуже проста: нещасливі самі роблять себе такими. Бо щастя є у кожного. Власне, воно є в крові людини, адже науковці твердять, що щастя на фізіологічному рівні — це виділення хімічних речовин, так званих гормонів щастя, які відповідають за хороший настрій.

Уявіть собі: ранок, сонечко заглядає у вікно,  у кімнаті прокидаються двоє дівчат. Думки однієї: «Ого! Так сонечко світить гарно. Погода така хороша! Вийду на вулицю, а там усі усміхаються... Краса!». Думки другої: «А-а-а-а-а-а! Знову вставати. Ще й сонце так світить. Мабуть, на вулиці спека страшна. Як усе жахливо.» Зрозуміло, що перша дівчина вийде на вулицю радісна і щаслива, а друга — похмура й нещасна. Ми притягуємо у своє життя те, про що думаємо. Усміхніться світові — і світ обов’язково усміхнеться вам!

Позитивна думка

Ми великою мірою залежимо від своєї підсвідомості. Саме вона вирішує, якими ми будемо. Якщо людина вважає себе некрасивою, бідною, неприйнятною для суспільства, то підсвідомо вона робитиме все, щоб такою і бути. Вона сама може цього не знати, але якщо підсвідомість «запрограмована» на таке життя, воно і буде таким. Як тільки кожен усвідомить, що він прекрасний, то світ почне його так сприймати. і навіть допомагатиме.

До речі, ці думки зовсім не нові. Вже досить давно виникла і швидко здобула популярність філософія «позитивного мислення». За її принципами багато людей у всьому світі будують свій світогляд, бізнес і навіть здоров’я. Приміром, Наполеон Хілл, Роберт Кіосакі та багато інших стали мільйонерами, використовуючи розум, впертість, упевненість і позитивне сприймання світу. А лікарів нині спеціально навчають підтримувати хороший настрій у хворих. Науковці визнають, що віра у себе та позитивізм — половина успішного лікування. Тож варто задуматися.

Прокинувшись — усміхніться. Поцілуйте того, хто поряд, подивіться у вікно і незалежно від того, яка погода надворі, подумайте, що світ прекрасний. Це так легко і, головне, приємно. І вам, і всім, хто вас оточує. Замість фрази: «Не погода, а суцільний жах», скажіть: «О, сніг/дощ/град/торнадо. Так гарно...» Замість думки: «Я більше не можу цього терпіти. Я люблю його/її, але це не дає права йому/їй мене дратувати», подумайте: «Я люблю його/її. А вона/він любить мене. Тому і ревнує. Врешті-решт я теж не подарунок». Якщо ви постійно усміхатиметеся світові, то він просто не втримається від усмішки вам.

До речі, про усмішку. Якщо настрій геть кепський, то, зрозуміло, не до сміху. Але шляхом експерименту було доведено, що зі штучної усмішка перетворюється на справжню. Якщо вам погано, світ жорстокий і доля несправедлива, якщо хочеться забитись у якийсь темний куточок і просидіти там до останнього подиху, то терміново підходите до дзеркала й усміхаєтеся. імітуйте посмішку, покривляйтеся самі до себе. Менш ніж за дві хвилини поганий настрій зникне, і ви сміятиметеся по-справжньому. Чи відбувається це внаслідок якихось складних біологічних процесів, чи через безглуздість ситуації — невідомо. Та й неважливо зовсім. Головне — завдання виконано. На обличчі — усмішка, і хоч проблеми нікуди не зникли, то хоча б виглядають не такими страшними. Неодноразово перевірено на собі.

* * *

Ми — володарі свого. Не життя. Настрою життя. Ми самі створюємо собі проблеми, перетворюємо свої справи у негатив, а потім бідкаємося, яке життя несправедливе, погане і безвихідне. Думаймо позитивно, поводьмося позитивно, тоді й життя наше буде позитивним. А коли на вашому позитивному щасливому життєвому шляху зустрінеться хтось похмурий — поділіться з ним цим маленьким секретом. Зрештою, найбільше щастя саме в тому, щоб бачити, як усміхається інша людина, і знати, що причиною її усмішки є ви...

Автор: Оксана ВОЛЧИНСЬКА
Джерело: Газета ГАЛИЧИНА