друкувати


За невиплату зарплат на Прикарпатті порушено 18 кримінальних справ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-05 01:30:18

Обласна прокуратура провела перевірки  дотримання законодавства про оплату праці на підприємствах. Виявилося, що службові особи деяких із них, отримуючи значні кошти на розрахунковий рахунок, мали можливість виплатити працівникам заробітну плату, але свідомо цього не зробили.

Загалом в Івано-Франківській області заборгованість із заробітної плати — понад 6,5 мільйонів гривень.  Переважно, ці кошти, зазначають фахівці,  йдуть на господарські потреби. Відтак люди по декілька місяців, а подекуди й років чекають на зароблені кошти. Та найбільше прокурорів обурює той факт, що найзлісніші порушники — це економічно-активні підприємства.

Нещодавно прокурор Тисменицького району порушив кримінальну справу проти директора держпідприємства, який  мав на рахунку понад 300 тисяч гривень. Попри це горе-роботодавець боргував  працівникам 90 тисяч гривень.  І таких випадків чимало.

В окремих районах прокуратурі таки  вдалося погасити заборгованість із зарплати.  Йдеться про Богородчанський, Верховинський, Снятинський, Тлумацький та Коломийський райони.

Джерело: Радіо «Західний полюс»