друкувати


Новий жанр художньої творчості започаткували у Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-04 04:30:41

Новий жанр художньої творчості започаткували у Івано-Франківську. Все, що для нього потрібно — це кілька різнобарвних банок з промисловою фарбою. У нагоді стають також аерозольні балончики для графіті. Діячі новоспеченого виду мистецтва — ще студенти.

Майбутні митці за роботу взялися з ентузіазмом та позитивним настроєм. Привітно зустріли корисне та творче новаторство як комунальники, так і мешканці міста. Митці готові залюбки поділитися своїми уміннями, а також фарбою та пензлем. Один із перехожих одразу ж до них приєднався. Адже має невеселий досвід падіння у каналізаційний люк. Оздоблення люків розпочали із центральної пішохідної вулиці міста. Разом з художниками та перехожими люки розмальовують ініціатори акції — депутати міської ради.

Депутатський креатив має й практичну мету. «Затавровані» металеві щити таким чином надійно захищені від крадіжок. Адже їх не так просто буде здати на металобрухт. А завдяки неповторності кожного із розмальованих люків, і навіть сіток водостічних каналізацій, після ймовірного викрадення можна точно встановити місце їх законного перебування.

Джерело: Радіо «Західний полюс»