друкувати


Презервативи та «памперси» подорожчають на третину

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-04 01:30:27

Презервативи та «памперси» подорожчають на третину. Кабмін виключив ці товари зі списку виробів медичного призначення, які не обкладаються ПДВ. Це може призвести до того, що найбільш доступний засіб захисту від СНІДу подорожчає щонайменше на 20%. Крім того, переконують провізори аби переоцінити даний товар доведеться їх взагалі прибрати з полиць на місяць чи два.

На памперси та презервативи підвищений попит. Їхній продаж становить 50% від реалізації усіх товарів в аптечних закладах. Тож проблема,як то кажуть глобальна. Однак не нова. Подібну ситуацію українці пережили у 2004.

Подорожчання гумового захисту додасть роботи венерологам. Кажуть зараз розпал сезону курортних романів і ризикованої сексуальної поведінки. Літні місяці в Україні — це традиційний пік споживання презервативів. У цей період на Крим і в південні області нашої країни припадає до 25 відсотків річного обсягу продажів контрацептивів. Крім того, нагадаємо наша держава  — перша в Європі за темпами поширення ВІЛ. А презерватив наразі чи не основний засіб захисту від поширення цієї недуги.

Постанова, яка вступила в дію вже з першого серпня  наклала ПДВ і на  пелюшки,  підгузки, різні види сосок та аналогічну продукцію  для дітей, крім того на  товари,які зачіпають інтереси сотень тисяч людей — наприклад, медичні і хірургічні меблі, а також спеціалізований транспорт для надання медичної допомоги.

Джерело: Радіо «Західний полюс»