друкувати


На Івано-Франківщині у 2010 р. встановлено 33 нові розвантажувальні електропідстанції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-03 12:30:35

Через значну протяжність приєднань електроліній 0,4 кВ у споживачів може знижуватися напруга в мережі. Коли всі попередні заходи з підвищення напруги вже використані, енергетики беруться до будівництва розвантажувальних комплектних трансформаторних підстанцій (КТП).

Так у 2010 році в Івано-Франківській області було встановлено 33 нові розвантажувальні електропідстанції. Впродовж цього року ПАТ «Прикарпаттяобленерго» у різних населених пунктах Івано-Франківської області змонтує більше 50 КТП. Один із таких об’єктів енергозабезпечення було нещодавно встановлено в селищі Отинії Коломийського району.

На відкритті КТП були присутні перший заступник голови Коломийської РДА Роман Панчук, заступник технічного директора ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Володимир Бондаренко, які і перерізали символічну стрічку, а також депутати обласної, районної та селищної ради, селищний голова, працівники філії та місцеві жителі. Роман Панчук подякував енергетикам за ту плідну працю, яку вони послідовно та щоденно проводять на теренах Коломийщини. А селищний голова Володимир Кінащук подякував енергетикам за проведену роботу та вручив грамоти майстру ВДЕМ-2 Івану Ясінському, електромонтерам РЕМ Івану Пятковському та Вадиму Мельнику.

Нагадаємо, що філія «Коломийський РЕМ» постійно проводить роботи для покращення надійності та якості електропостачання своїх споживачів. Так в центрі Отинії проведена заміна трансформатора в КТП-242 на більш потужний (400 кВА), що значно покращило електропостачання вулиць Шевченка, Свободи, Стефаника, Грушевського. Також проведено капітальний ремонт КТП-242 та електроліній: замінено дерев’яні опори на бетонні, проведено заміну проводів, встановлено розвантажувальну підстанцію потужністю 100 кВА. Проведення даних робіт є наслідком злагодженої роботи багатьох людей: на об’єктах працювали бригади філії – ВДЕМ-2 (майстер Іван Ясінський) і ВДЕО (майстер Василь Кавацюк). ПАТ «Прикарпаттяобленерго» для цього виділило значні кошти (загальна вартість робіт по Отинії складає 356 тис. грн).

«За допомогою влади нам вдалося вирішити багато організаційних питань, дуже допомогли нам місцеві жителі – як по порізці дерев так і виділення місць на своїх приватних ділянках для встановлення електричного обладнання, – розповідає директор філії «Коломийський РЕМ» Василь Бойчук. І в підсумку результат не забарився – надійне та якісне електропостачання вулиць Галицька, Берегова, Молодіжна та Українська».

Джерело: ПАТ «Прикарпаттяобленерго»