друкувати


Яремчанці вирішили запросити цьогоріч на День міста тільки фольклорні колективи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-03 02:30:04

Яремчанці вирішили відмовитись від естрадних виконавців та запросити цьогоріч на День міста фольклорні колективи з усіх областей України, Києва та АР Крим, тим самим об’єднавши всю Україну.

Свято і відбулося під таким гаслом. Правда, у зв’язку з трагедіями на шахтах в Луганській та Донецькій областях святкування довелося змістити на день. Тож в неділю в у Храмі Різдва Івана Хрестителя відбулася літургія, де в молитві за загиблими молилася вся Україна. А вчора під проливним дощем таки відбулася всеукраїнська хода — єднання та фольклорне дійство, а ввечері українська дискотека за участю гурту "Мандри".

А почали яремчанці відзначати день народження свого міста ще з 2002 року завдяки тодішньому голові Миколі Палійчуку та депутатам міської ради IV демократичного скликання. Щороку крім 2008 та 2010 на це свято приїжджають багато гостей з України та з-за кордону. У 2007 році Яремче відзначало 220-річчя, також паралельно проходив 17-й Міжнародний гуцульський фестиваль.

Як виникла ідея цьогоріч зібрати у горах всю Україну розповіли депутат Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук:

та міський голова Яремче Василь Онутчак:

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК