друкувати


Студенти військову присягу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-01 09:30:48

30 липня, в Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, яку очолює генерал-лейтенант Павло Ткачук відбувся ритуал складання Військової присяги. На стройовому плацу вишикувалися підрозділи студентів 26 навчальних закладів міста Львова, які пройшли первинну військову підготовку на військових кафедрах навчального закладу. Привітати та підтримати їх приїхали, не зважаючи на мінливу львівську погоду, яка дещо налякала ранішньою мрякою – батьки, рідні, сестри та кохані, друзі...

У своєму святковому виступі перший заступник начальника Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного полковник Ігор Гордійчук побажав студентам чесно і гідно продовжувати славні українські військові традиції:

– Цей рік є особливим, адже ми святкуємо 20-ту річницю Незалежності. Гадаю, що цей факт має певний символізм для вас сьогодні. Зі словами клятви кожний з вас візьме на себе велику відповідальність – без вагань, за потреби, стати на захист Батьківщини, її Незалежності, цілісності та недоторканості. Нехай вони укріплять ваш дух, наповнять серця гордістю, додадуть патріотизму та сил.

Натомість старший викладач кафедри топографії та артилерійської розвідки, начальник топографічної служби Академії підполковник Олег Полець, виступаючи від імені науково-педагогічних працівників, які здійснювали підготовку студентів зазначив: – Присягнувши, ви на все подальше життя утотожните себе із Збройними Силами і підтвердите готовність до самопожертви. З давніх-давен у житті воїна не існує більшого ідеалу, аніж вірно служити своєму народові.

Традиційно для таких заходів слово було надано і самим винуватцям урочистостей. Від імені студентів зі словами подяки до керівництва Академії, усіх присутніх на святі звернувся відмінник навчання Зиновій Романівка, який подякував викладачам за науку і запевнив, що знання та навички отримані в стінах Академії будуть й надалі спонукати їх до самовдосконалення:

– Ми з честю нестимемо звання "офіцер запасу" і запевняємо, що за першим покликом станемо до армійських лав аби захистити неньку Україну від ворога...

На завершення ритуалу, вже повноправних Захисників Вітчизни, привітав та окропив святою водою настоятель військового Храму Святого Архістратига Михаїла отець Степан Сус, а виступ оркестру під керівництвом військового диригента капітана Ігора Дубно став приємним його завершенням.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ, Західний регіональний медіа-центр МО України