друкувати


Депутати на власні очі побачили, як місцеві підприємства самотужки шукають інвесторів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-29 03:30:14

Депутати на власні очі побачили, як місцеві підприємства самотужки шукають інвесторів та розширюють виробництво. Обранці відвідали державне виробниче об'єднання «Карпати».

За часів радянського союзу на колишньому Радіозаводі працювало 7 тисяч робітників. У часи незалежності підприємство було на межі закриття. А нині тут влаштовано більше семи сотень людей. До кінця року їхня кількість має зрости до тисячі, адже заключено контракти на виробництво електричних кабелів для автомобілів «Шкода», «Фольксваген» і навіть «Порше».

На території заводу ще безліч вільних виробничих площ. Однак через підпорядкування урядовцям, організувати появу нових інвесторів досить тяжко: заважає надмірна бюрократизація процесу.

Також на підприємстві освоїли випуск енергозберігаючих ламп для освітлення приміщень та вулиць. Їх встановлюють і на території Івано-Франківська. За словами секретаря міськради, перехід на енергозберігаючі лампи місцевого виробництва триватиме, адже їх використання дозволяє в 4 рази скоротити витрати електроенергії.

Наразі завод працює у три зміни, і однією з головних проблем є транспортне сполучення. Адже працівники другої і третьої зміни не мають змоги користуватися громадським транспортом. Тому бізнесмени попросили депутатів вирішити труднощі. Останні обіцяли допомогти.

Джерело: Радіо «Західний полюс»