друкувати


Правоохоронців поменшало

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-28 03:45:23

Правоохоронців поменшало. В рамках реформи скорочено більше 140 посад, як правило допоміжних підрозділів. Однак, як завив головний міліціонер Прикарпаття Василь Варцаба, на роботу кадрові зміни жодним чином не вплинуть. Аби міліція була ще ближчою до людей відкрито три гарячі лінії, дві з них працюють цілодобово.

Наразі результати за перше півріччя позитивні. Івано-Франківщина зайняла другу позицію в Україні за більшістю показників. Рівень злочинності зменшився, на 22%. Особливо відрадна ситуація щодо тяжких та особливо тяжких злочинів.

Поменшало крадіжок майна. Правоохоронцям вдалося нейтралізувати декілька груп, які займалися таким промислом. Як правило, це так звані гастролери, які приїжджають з іншим міст з метою наживи. Все ж, каже Василь Варцаба не все так веселково, як здається. Цього року, як ніколи, на 26% зросла кількість крадіжок металевих виробів.

Болючою темою залишається наркозлочинність. Особливу увагу цього року правоохоронці звернули на вирощування наркотичних речовин. Вдалися до усіх можливих методів їх виявлення, включно з використанням малої авіації. Крім того викрито 11 міжнародних каналів, за якими із країн заходу до обласного центру постачали різноманітні наркотики.

Правоохоронці — жорсткі та справедливі, каже Василь Варцаба, не лише до інших, але до себе. Факти неприємні, але вони є. Прокуратурою області порушено 10 кримінальних справ проти правоохоронців-перевертнів,які зловживали або ж перевищували свої повноваження.

Джерело: Радіо «Західний полюс»