друкувати


Експерти пророкують Україні економічний підйом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-26 03:22:54

Українську економіку в майбутньому може чекати підйом. Про це говориться в дослідженні, оприлюдненому Інститутом світової політики.

Проте, згідно із звітом, думки аналітиків відносно вказаного питання розділилися - європейці стверджують, що економічне зростання буде поступовим, українські ж фахівці стверджують, що буде справжній економічний вибух.

Також, дослідники прогнозують тісну співпрацю України з Євросоюзом.

Крім того, відзначається, що Україна стане залежнішою від зовнішніх чинників, - політичних або економічних, а також залишиться позаблоковою державою.

У той же час, Україну можуть чекати проблеми, якщо не станеться об'єднання нації, і до того ж політичне майбутнє залишається невизначеним.

Аналітики стверджують, що це лише можливі сценарії розвитку країни найближчим часом, оскільки дуже багато що залежить як від самих українців, так і від політичних еліт.

Для аналізу, проведеного Інститутом світової політики в Україні, відбиралися роботи на українській, англійській і російській мовах, опубліковані зарубіжними і українськими аналітичними центрами останніми роками. Всього для аналізу відібрали 68 робіт.

Нагадаємо, що Україна увійшла до п'ятірки найгірших економік світу. Такого висновку дійшов журнал Forbes, проаналізувавши макроекономічні показники більшості країн світу за останні роки і прогнози розвитку до 2012 року.

Джерело: ТСН