друкувати


У віці після 30 років дієти вже неефективні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-26 02:10:04

Вчені прийшли до невтішного висновку: людям після 30 років дієти допомагають лише на короткий час. Переважна ж більшість людей, що сидять на дієті, потім все одно наберуть кілограми.

Тривале дослідження за участю 25 тисяч жінок і чоловіків, що проводилося групою вчених з державної Медичної дослідницької ради, показало, що люди в середньому віці починають набирати вагу, і ця тенденція лише посилюється з часом.

Щорічно 12 мільйонів чоловік намагаються дотримуватися дієт. Тільки 10% з них вдається втратити значну кількість кілограмів. Між тим, протягом року люди навіть з цієї групи знову наберуть вагу. Тому тут варто задуматися про профілактику першопочатковаого набору ваги.

Вчені стежили за 5362 чоловіками і жінками, які народилися в 1946 році, і за 20 тисячами осіб, більшість з яких народилися у 1958 році.

За словами Ребеки Харді з Медичної дослідницької ради, люди з обох груп почали набирати вагу у 80-х роках. І з того самого моменту їх вага тільки збільшувалася.

"У чоловіків набір ваги відбувається без стрибків все життя. У жінок набір ваги починається повільно, але десь до 35 років досягає найвищих показників. Як тільки зайву вагу набрано, від неї вже не позбавитися. Людина тільки товстішає, незважаючи на спроби позбутися кілограмів", - прокоментувала Харді.

Джерело: ТСН