друкувати


ЄБРР покращив прогнози росту економіки України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-22 01:30:24

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підвищив прогноз зростання ВВП України в 2011 р на 0,5 процентних пункту - до 5%, у порівнянні з травневим прогнозом. Про це йдеться в прес-релізі банку.

"Економіка України продовжує виходити з кризи, із зростанням, зумовленим найбільше внутрішнім попитом. У липні 2011 р парламент схвалив пенсійну реформу, що має посилити держбаланс і підтримати розвиток ринку капіталу протягом певного часу. Однак значні реформи енергетичного сектору - ключ до майбутнього траншу МВФ за програмою stand-by - як і раніше стикаються з політичним опором. Інфляція залишається високою, значною мірою через наслідки недавніх подій на глобальному ринку енергетики і підвищенням цін на продовольство", - говориться в релізі.

Прогноз зростання ВВП на 2012 р. ЄБРР залишив без змін - на рівні 4,5%.

ЄБРР також підвищив прогноз інфляції в Україні в 2011 р. до 9%. Раніше аналітики очікували ріст на рівні 7,8%.

Нагадаємо, на думку ЄБРР, загострення кризи в зоні євро стане серйозною загрозою для європейських країн з ринками, що розвиваються.

Нагадаємо, наприкінці червня президент ЄБРР Томас Міров заявив, що Україна може стати членом Великої двадцятки - групи найбільших економік світу.

Він відмітив, що це можливо у тому випадку, якщо систематично проводитимуться проголошені нинішньою владою реформи.

Джерело: ТСН