друкувати


У Бурштині розгортається конфлікт навколо «Домобудівника»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-21 10:30:09

У Бурштині розгортається конфлікт навколо одного з найбільших панелебудівних заводів колишнього СРСР — «Домобудівника». Нині окремі акціонери підприємства мають чимало претензій до інших партнерів, котрі на виробництві займають ключові посади.

У протестуючих є обґрунтовані підстави вважати, що з заводу нелегально вивозять метал і тут необліковано виробляються бетонні вироби. Разом з тим, акціонери «Домобудівника», кажуть люди, вже 10 років не отримували дивідендів, а держава не отримує належних податків.

Натомість керівництво заводу всі звинувачення відкидає. Протестуючих на «Домобудівнику» взагалі не визнають акціонерами. Адже їх немає в реєстрі зберігача цінних паперів. А уся господарська діяльність на території заводу, кажуть його керівники, є прозорою.

Скарги протестувальників нині розглядають слідчі Галицького районного відділу міліції. Там кажуть, що наразі чекають відповіді на запит у фонд Держмайна. Звідти має прийти інформація про майно, яке мало б бути на балансі «Домобудівника».

Джерело: Радіо «Західний полюс»