друкувати


В.Анушкевичус лобіює надходження іноземних інвестицій в Івано-Франківськ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-20 04:45:37

Міський голова сьогодні зібрав усі дозвільні організації, щоб надати зелене світло інвестиційній компанії «Електролюкс» в Україні та Івано-Франківську зокрема.

На нараду з міським головою та представниками компанії «Електролюкс» були запрошені представники санстанції, охорони праці, пожежної безпеки, податкової інспекції та інших структур, які дають дозвіл на організацію робочих місць в Івано-Франківську.

«Я, як міський голова, зібрав своїх заступників для забезпечення приходу іноземних інвестицій в економіку міста. Суттєва частка надходження податків у міський бюджет надходить зі сторони машинобудівної галузі. Така сама позитивна тенденція очікується від компанії «Електролюкс». В квітні випуск продукції в Україні склав більше 10 млн грн, в травні більше 20 млн грн і в червні більше 50 млн грн. Там надзвичайно висока культура виробництва», – зауважив міський голова Віктор Анушкевичус.

«Зараз «Електролюкс» представляє свої товари на 150 різних ринках країн світу і є одним з лідерів на європейському ринку. Компанія реалізує 40 млн одиниць побутової техніки щороку – це пральні машини, посудомийні машини, холодильники, електроплити. Кожного року підприємство випускає 7 мільйонів одиниць пральних машин. Ми впроваджуємо певні модифікації у машини, однією з яких є функція прасування. Взагалі «Електролюкс» є соціально-відповідальною компанією, головним завдання на виробництві якої є безпека та стабільність, максимально-безпечні умови для працівників і безпечні продукти для споживачів. Ми також розробляємо програму енергозбереження і зменшення енергетичних витрат на виробництві. Наразі у нас працює 260 працівників, з них 51 – офісний персонал і 209 робітники. Компанія «Електролюкс» виготовляє продукцію під двома брендами: «Зануссі» – 66% і «Електролюкс» – 34%. Наші потужності досить великі – це 850 пральних машин щодня. План на цей рік становить 220 тис. одиниць пральних машин. Основна частка збуту продукції припадає на Росію – 93% продукції та Україну – 7%. Зараз працюємо і над розширенням ринку збуту в країни Європи», – повідомив директор компанії «Електролюкс» Аллессімо Бонфанті.

Автор: Вікторія БІЛА