друкувати


«Вирушив у путь – ввічливим будь»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-20 01:30:45

«Вирушив у путь – ввічливим будь». Основне з поміж багатьох інших гасел, якими прикрасили свої спини учасники мотопробігу «Байккрай-2011». Це представники шоу-бізнесу та відомі спортсмени. Серед них і найсильніший чоловік планети — стронгмен Василь Вірастюк. Колишній прикарпатець вирушив у далеку та виснажливу дорогу, аби привернути увагу до проблем, з якими зустрічається на ній.

Мотопробіг стартував зі столиці 17 липня. Він триватиме 10 днів і завітає до усіх 25-ти обласних центрів країни. Зіркові байкери вже побували у Житомирі, Рівному, Луцьку й Тернополі. А після Ужгорода навіть заблукали і дістались прикордонних стовпів. Загальний кілометраж мотопробігу, підрахували його учасники, складатиме кілька тисяч кілометрів.

Учасники мотопробігу здивовані — прикарпатські байкери до них не приєднались. Адже зазвичай президенти місцевих байк-клубів підписують звернення до керівництва Державтоінспекції. У Івано-Франківську цю місію виконав міський голова. На мотоцикл, каже Віктор Анушкевичус, сідати не планує. Надає перевагу велосипеду. Численні приклади зневажливого ставлення водіїв авто до інших учасників транспортного руху його обурюють.

Згідно статистики кожні 16 хвилин в Україні відбувається ДТП, а кожні дві години гине людина. Соціальна акція, яку підтримує Департамент ДАІ МВС України, закликає не лише власників двоколісного транспорту, але усіх інших дотримуватися правил дорожнього руху.

Джерело: Радіо «Західний полюс»