друкувати


Питання вільної торгівлі України з ЄС вирішиться до осені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-19 12:45:26

Переговори між Європейським Союзом та Україною щодо створення Зони вільної торгівлі вийшли на завершальну стадію.

Україна та Єврокомісія мають намір узгодити всі принципові положення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом (ЄС) до саміту Східного партнерства, який відбудеться 29 вересня 2011 року.

Про це домовились міністр закордонних справ Костянтин Грищенко та Комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт, повідомили у прес-службі МЗС України.

"Угода про зону вільної торгівлі повинна бути підготовлена якомога скоріше. Європейська сторона це чудово розуміє", - сказав Де Гухт.

Переговори між сторонами щодо створення ЗСТ вийшли на завершальну стадію. Вони планують в максимально короткий термін завершити узгодження всіх технічних питань та знайти компромісні формулювання у питаннях, що залишаються відкритим.

Запровадження ЗВТ стане потужним стимулом для подальшого економічного зростання України та важливим інструментом поступової інтеграції до внутрішнього ринку ЄС, підкреслили сторони.

Нагадаємо, раніше керівник представник Єврокомісії Філіп Куіссон повідомив, що Україна підпише угоду про ЗВТ до кінця 2011 року.

Джерело: ТСН