друкувати


Запорука щасливого родинного життя - спільні інтереси

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-19 11:45:05

Учені з Каліфорнійського університету в Берклі (США) дійшли висновку, що запорукою щасливого родинного життя є схожість партнерів у рисах вдачі, а також спільні інтереси.

Таким чином, учені спростували припущення про те, що протилежності притягуються один до одного.

Дослідники вважають, що чоловіки і жінки шукають супутника для майбутнього спільного життя в людині, яка в такій же мірі, як і вони самі, цікава протилежній статі. При виборі пари людина також орієнтується на соціально-економічне положення.

У ході експерименту були вивчені повідомлення, відправлені трьома тисячами користувачів сайту знайомств. Виявилось, що популярніші люди найчастіше спілкувалися з інтернет-користувачами, які також мали високий рейтинг популярності. І навпаки, не дуже популярні люди шукали потенційного партнера серед користувачів, чиї анкети не користувалися великою популярністю.

Учені стверджують, що найбільш міцні й щасливі шлюби можуть створюватися, лише якщо чоловік і жінка мають схожі риси вдачі і розділяють однакові інтереси.

Нагадаємо, у вересні минулого року психологи з Техаського університету (США) встановили, що чоловіки звертають більше уваги на фігуру жінки, коли обирають партнерку на одну ніч, але, якщо мова заходить про вибір супутниці життя, їх більше цікавить обличчя.

Джерело: Освітній портал