друкувати


Василь Вірастюк вирішив об'їхати всю Україну на мотоциклі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-18 04:45:42

Найсильніша людина планети Василь Вірастюк вирішив об'їхати всю Україну на мотоциклі, аби привернути увагу автомобілістів до двоколісного транспорту.

17 липня Вірастюк із шістьма колегами-байкерами виїхав з Києва на Західну Україну. Проїхавши всі тутешні обласні центри, він подасться на південь, далі на схід і північ.

"Коли ще був пацаном, то дуже хотів купити собі мопед "Карпати". Але батьки постійно забороняли. Потім бажання купити мотоцикл якось само прийшло. Вже четвертий рік, як я на двох колесах", - розповів Gazeta.ua стронгмен.

Каже, що зініціював пробіг, бо побачив на власні очі як агресивно і нахабно поводяться автомобілісти по відношенню до мотоциклістів.

"Таке враження, що не бачать. Хтось підрізає, хтось по мобілці говорить, і повертає, не включивши поворота. Це все наражає водіїв двоколісного транспорту на небезпеку", - зазначив він.

Вірастюк зауважив, що київські водії не помічають на дорогах навіть таких габаритних байкерів як він.

"Тьфу-тьфу, ніяких нещасних випадків зі мною не траплялося. Справа в тому, що коли їдеш на мотоциклі, то максимально сконцентрований. Прораховуєш ходи на три-чотири кроки наперед. Часом доводиться читати думки водія автомобіля, який їде перед тобою, щоб вгадати як він буде діяти і уникнути неприємностей", - продовжив Вірастюк.

Байкери на чолі з атлетом планують проїхати за дев'ять днів більше 5000 кілометрів. Відвідають всі обласні центри України та завершать акцію "БайКрай" 27 липня в столиці. Перший день пробігу завершився успішно.

Після ночівлі в Тернополі колона рухається на Львів, і далі на Закарпаття та Франківщину.

Джерело: Gazeta.ua