друкувати


«Арт-поле» знову на своїй прабатьківщині — Івано-Франківщині

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-16 01:30:24

«Арт-поле» знову на своїй прабатьківщині — Івано-Франківщині. З 2003-го року, коли фестиваль вперше стартував під назвою «Шешори», він встиг змінити свою концепцію. Адже раніше був відомий своїм яскравим етноспрямуванням. Нині це еспериментальний формат кількаденного свята.

З 12 по 16 липня його проводять у мальовничому Дністровському каньйоні в Уніжі. Цьогоріч міжнародний фест зібрав потужний гостьовий «десант».

Ранок гостей та учасників фестивалю розпочинається з очищення. І не лише фізичного, аде й духовного. Близько двох десятків осіб практикуються під першими променями сонця у йога-денсі. Інструкторка завітала на фест з Одеси.

Здобутки цивілізації від місця проведення «Арт-поля» дуже далеко. Попри це, стіни кав'ярень, які розташувалися у колишніх корівниках, прикрашає живопис. Ці картини належать пензлю митця Яреми Стецика. Нещодавно художник започаткував ініціативу «Картина замість телевізора». Динамічний телепростір він замінив природнім краєвидом з вікна.

Щоденні майстерні приваблюють охочих попрацювати руками. Ось тут чаклують над невід'ємним атрибутом фестивалю «Арт-поле» — об'єктом ленд-арту. Авторка планує розташувати його на Дністрі.

Основні фестивальні пристрасті розгортаються вже у вечірній час довкола сцени. Цьогоріч її будують за зразком пташиного гнізда. До речі, цілком ймовірно, що наступного року ювілейне десяте «Арт-Поле» проводитимуть знову у цьому ж мальовничому місці.

Джерело: Радіо «Західний полюс»