друкувати


Четверо у човні. Не рахуючи пластикового балласту за бортом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-15 12:30:50

Четверо у човні. Не рахуючи пластикового балласту за бортом. Це чергова дія відчайдухів, яку започаткував івано-франківський етно-гурт Кораллі. «Сухопутна» частина колективу очікує на квартет, котрий наважився сплавлятися річкою, на березі Дністровського каньйону.

Саме тут, розташувався фестивальний майданчик «Арт-поля», учасником якого є гурт «КораЛЛі». Наразі імпровізованим виступом зустрічають героїв акції, яка має на меті очистити береги рік. І зокрема Дністра.

«Карпатський протяг» — так називається масштабний екомистецький проект, якому вже понад рік. З приміського потягу відчайдухи пересіли на водоплавний транспорт, однак їх місія незмінна — боротьба з пластиком. Це третя акція «Карпатського протягу», яка отримала назву Дія Дністрова. За два дні її учасники подолали на човні близько сімдесяти кілометрів. По дорозі назбирали чимало так званого «пластикового спаму». За допомогою трембіти та ріжків привертали увагу людей на берегах, а мегафоном сповіщали про мету свого сплаву.

Допомогли справі, кажуть музиканти, і нещодавні рясні дощі. Вода піднялася та змила більшу частину непотребу. До речі, на фестивалі «Арт-поле», який приймав відчайдухів, екологічна складова завжди була однією з найбільш вагомих. Ековолонтери, роздільне сортування сміття та обмеження у використанні пластику — це незмінні принципи фесту.

Екобригади формуються на фестивалі із добровольців цілком самостійно, без втручання організаторів. Натомість останні пишаються — після проведення «Арт-поля» його територія ще чистіша, ніж до початку кількаденного велелюдного свята.

Джерело: Радіо «Західний полюс»