друкувати


А.Кінах: Завдання Президента – сформувати умови ефективного використання землі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-14 04:10:34

Також Анатолій Кирилович зазначив: «2011 рік має величезне значення, коли Україна крок за кроком формує свій майбутній розвиток. Необхідно об’єднати зусилля владних структур за підтримки суспільства. Пригадую, що коли у 2002 році був введений в дію новий Земельний кодекс України, цей потужний крок високо оцінили у світі. Сьогодні таким кроком буде запровадження ринку землі. Мораторій не є її захисником, він тільки породжує тіньові схеми та корупцію».

За підсумками засідання круглого столу прийнято рекомендаційний лист до владних структур, громадських організацій та бізнесу, науки та освіти. Відмічено необхідність прискореного вирішення питання введення товарної землі у господарчий економічний обіг та державної підтримки виконання регіональних та місцевих програм з охорони земель.

Довідково: Сьогодні в Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбувся регіональний круглий стіл на тему «Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України», в якому взяли радник Президента України, голова Союзу промисловців і підприємців України, народний депутат України Анатолій Кінах, голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, заступник голови ОДА Василь Брус, Президент Міжнародної академії наук і інноваційних технологій Микола Тернюк, Президент асоціації «Інноваційна аграрно-промислова група» Віктор Тонкоголосюк, представники сільськогосподарської дорадчої служби, голови та заступники голів РДА, голови обласних державних адміністрацій західних областей України.