друкувати


ЗНО-2011: Ірина Лутчин ледь не стала "шестисотбальницею"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-14 04:30:12

Івано-Франківщина за результатами ЗНО і кількістю «двохсотбальників» зайняла третє місце в Україні (після Києва та Львівської області). До того ж троє прикарпатців (з Коломиї, Брошнева та Радчі) пройшли ЗНО з найвищим балом з двох предметів, — повідомили в регіональному центрі оцінювання якості освіти.

Серед них єдина дівчина — Ірина Лутчин, що закінчила Радчанську школу Тисменицького району.

Ірина Лутчин ледь не стала "шестисотбальницею": отримавши по двісті балів з двох предметів, на третьому тестуванні набрала 195 балів, тобто зовсім трохи не дотягнула до третьої двохсотки. "Вже просто втомилася", — пояснює дівчина.

ЗНО проходила з української мови, біології та хімії. Каже, що це не надто важко, якщо постійно вчитися, хоч перед тестами довелося добряче посидіти за підручниками. І хоч Іринка вже цілком незле справляється з домашньою роботою, вміє сама і борщ зготувати, і голубці, та перед ЗНО мама зовсім звільнила її від таких клопотів: усі сили Іра спрямувала на навчання. Іноді й засинала над книжками. Не вмикала телевізор, але знаходила час і погуляти, і поспілкуватися — тільки вживу, у "Контакти" в Інтернеті з півроку не заглядала.

Репетиторів не наймала, додатково займалася зі своїми ж учителями, що є добрими спеціалістами: української мови Іринку навчала Віра Федорівна Гарасимович, біології — Юстина Іванівна Дильова, хімії — Людмила Романівна Квич. Дехто з Іриних однокласниць теж отримав високі бали: понад 180.

Дівчина розповідає, що вже з 5-о класу знала, які саме предмети обере для тестування. Навчалася в природничому класі, торік на обласній олімпіаді з біології зайняла третє місце. Цього року на районних олімпіадах стала другою з мови і першою з хімії і біології.

За списком предметів можна здогадатися, що Ірина Лутчин мріє стати лікарем: вона хоче вступити до медуніверситету в Івано-Франківську. Далекі світи її зовсім не ваблять — у сенсі, щоб там жити. Їй подобається життя у власному домі, в селі.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК