друкувати


"Для друзів немає кордонів"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-13 02:45:44

"Для друзів немає кордонів" — під такою назвою в Івано-Франківську в приміщенні дитячо-юнацького клубу "Мрія" міського Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання відбувся вечір знайомств учасників міжнародного україно-польського роверового проекту "Про історію і культуру України та Польщі мовою бездоріжжя".

Були різноманітні конкурси знайомств, співали українські та польські пісні, а ще українські діти вчили польських однолітків танцювати “Гуцулку” — прикарпатський народний танок. Ознайомилися діти і з маршрутом, а також зробили спільне фото у футболках, спеціально виготовлених польською стороною для роверового туру.

Сьогодні молоді люди мали зустріч з міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом, який виступив патроном проекту з українського боку, в цей час знайомляться з нашим містом.

Ми будемо шукати те, що нас об’єднує, бо ми слов’яни і нам нема чого ділитися, нас тільки може розділювати кордон, який встановила держава, а між людьми, а тим більше дітьми, кордонів немає, — переконані директор міського Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання Леся Зваричук і директор спеціалізованої школи міста Нова Суль (Польща) Гжегож Кьонісберг.

Леся Зваричук:

Нагадаємо, що 28 молодих людей з Польщі та України під опікою 4 вихователів планують подолати шлях 1100 км на велосипедах з Івано-Франківська до Нової Сулі. Старт 15 липня о 9.30 з Вічевого майдану.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК