друкувати


М.Катеринчук: суд над Тимошенко – політична розправа

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-12 05:30:04

Нещодавно по ТРК «5 канал» українцям почали показувати нове «шоу» - суд над Юлією Тимошенко. Шоу, тому що привертає увагу як прихильників, так і супротивників екс-прем’єр-міністра.

Перебуваючи в Івано-Франківську, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук висловив свою думку з приводу зазначеного судового процесу.

«Суд над Тимошенко – політична розправа. Усі ж бачать трансляцію суду по телебаченню. Звинувачення про перевищення повноважень Юлії Тимошенко не витримують жодної критики, оскільки там немає складу злочину. Немає у Тимошенко сьогодні майна чи іншої вигоди від цієї угоди. Думаю, що тепер почнуться й інші кримінальні справи. Невдовзі трансляцію закриють, бо допитуватимуть свідків. Було б цікаво, щоб на допиті були і Ющенко і Дубина. Очевидно, сторона захисту не в рівних умовах з державним обвинуваченням, оскільки все іде під диктовку прокуратури. Мені шкода лишень суддю. Йому 4 рази давали можливість самовідвестися. Якби був мудрішим, то б самовідвівся. Звичайно ж немає складу злочину Юлії Тимошенко, проте думаю їй дадуть 7-8 років. Але буде апеляція, яка може скоротити термін, чи скасувати рішення попередньої інстанції. Взагалі такий суд не на користь євроінтеграції України», - вважає народний депутат Микола Катеринчук.

В той же час пан Катеринчук стверджує, що поведінка Юлії Тимошенко під час судового засідання є виправданою лише тому, що це Юлія Тимошенко. «Просту людину вже б давно засудили за неповагу до суду», - зауважує лідер Європейської партії.

Автор: Вікторія БІЛА