друкувати


В.Чорноус: Державі вигідно, щоб ми помирали у день виходу на пенсію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-11 12:45:04

Розмови про пенсійну реформу в Україні точаться вже давно. Безумовно, прості українці проти підняття пенсійного віку для жінок до 60 років, а чоловіків – до 62 років.

ГО «Громадський форум» сьогодні підняв питання про законність Закону про пенсійну реформу. «Даний закон є неконституційним, - вважає юрист Володимир Чорноус. - За ст.152 КЗПП підстав для визнання закону неконституційним є дві: або була порушена процедура прийняття закону, або закон суперечить нормам Конституції України. Під час прийняття закону у залі засідань зареєструвались 143 народних депутати, а проголосували 248 карточок . Законом заборонено голосувати за когось, «за себе і за того хлопця», тому уже процедура прийняття закону була неконституційна».

Те, що цей закон антиконституційний - теж не викликає сумніву. На думку представників Громадського Форуму, прийнятий закон не відповідає волі більшості громадян країни та лише ускладнить становище простих людей. Страховий стаж для жінок піднятий до 30 років, а для чоловіків - до 35 років. Люди пенсійного віку займатимуть робочі місця, на які б могла претендувати молодь, а в гіршому випадку не зможуть знайти собі роботи через свій вік. «Державі вигідно, щоб ми народжувались працездатними , а вмирали у день виходу на пенсію», - відзначив Володимир Чорноус.

«На жаль питання в тому, що пенсійний вік тепер не має значення. Має значення виключно трудовий стаж, до того ж неперерваний. На фоні цього дивним виглядає збереження пільг для депутатів та держслужбовців, - зауважує лідер Громадського Форуму депутат міської ради Юрій Соловей.

«У зв’язку з цим Громадський Форум прийняв рішення ініціювати позачергову сесію міської ради і прийняти звернення до Президента України про ветування пенсійної реформи», - повідомляє Юрій Соловей.

Автор: Вікторія БІЛА