друкувати


Контрацепція яка вбиває!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-06 03:45:10

Мета даної статті є виявлення та попередження помилок сімейних пар в сфері інтимного життя. Можливо читач вже задає питання: як може контрацепція убити? А якщо точніше то КОГО? Мова буде йти про контрацепцію яка має абортивний характер, тобто вбиває зачате життя дитини.

Спочатку для загального ознайомлення ми глянемо на сумну статистику:

  • у світі робиться біля 50-75 млн абортів в рік. Набагато більше населення нашої держави.

  • Україна на першому або другому місці в Європі по кількості абортів (змагається з Румунією.) В Україні біля 50% жінок робили коли не будь аборт, в Румунії майже 80%. Страшні цифри.

Це при тому що більше 90% жінок вважають себе християнками.

В Україні приблизно кожна 2-а жінка зробила аборт.

Це значить що біля 40% жінок які вважають себе християнками - зробили аборт.

Мається на увазі конкретний аборт.

…аборт коли дитину розривають на частини, чи отруюють соляною кислотою, чи висмоктують, чи…

Виникає питання: скільки абортів робиться за допомогою контрацептивів абортивного характеру?

Скільки жінок убили зачате в ній, навіть не підозрюючи про це? Неможливо підрахувати навіть приблизну кількість абортів зроблених за допомогою такої контрацепції.

Можливо ця інформація зможе показати одну з причин чому багато жінок не можуть побудувати повноцінного сімейного гнізда, і своїх відносин з Богом. Оскільки практично всі сфери нашого життя впливають на наше життя духовне. Можливо хтось побачить в цьому одне з джерел їхніх духовних чи фізичних проблем, та перегляне і переосмислить своє інтимне життя.

Зачіпаючи питання про контрацепцію, обов’язково виникає питання про планування сім'ї. Чи може сучасна сім'я взагалі використовувати будь-яку контрацепцію?

Це питання в християнському світі дуже неоднозначне. І в сторонників різних позицій знаходяться свої аргументи, на основі Святого Письма, та власних суб’єктивних переконань - чи допустимо це, чи ні.

Але в одному вони сходяться завжди - це недопустимість переривання вагітності, тобто аборту.

Читаючи Святе Письмо ми бачимо безкомпромісність Христових апостолів щодо питань які стосуються фундаментальних істин християнського вчення, і одночасно ми читаєм заклики приймати один одного не для суперечок про погляди. Тому багато християнських конфесій, деномінацій, союзів та обєднань залишають питання про планування сім'ї, на розсуд самої сім'ї. І дуже важливо щоб ми не судили один одного у випадку якщо наші погляди в цьому питанні не співпадають. Тому що ми можемо бачити, що і погляди з часом можуть радикально помінятись. В ту чи іншу сторону.

А кожна сім'я має деякі критерії по яких вона може перевіряти чи угодне Богу їхнє бачення та практика щодо планування сім'ї: ап.Павло каже щоб кожний поступав згідно своїх переконань, людина яка поступає по своїм переконанням, і яка не шукає свого, має слідкувати за своїм чуттям совісті, яка є внутрішнім індикатором, і слідкувати щоб цю совість нічого не бентежило.

Якщо християнин в належному стані, то в його серці має панувати Божий мир, і при прийнятті всякого рішення цей мир має залишатися в людині.

І ап.Павло вчив: «все що не по вірі, є гріх», «…і все що тільки робите словом чи ділом, усе робіть у Імя Господа Ісуса».

Думаю що ці слова можна приміняти в будь-якій сфері нашого життя.

Отож, в фокусі нашої уваги сім'я яка прийняла рішення за планування, і яка використовує штучні методи запобігання, тобто контрацепцію.

Що ж таке контрацепція?

Контрацепція - попередження вагітності механічними, хімічними та іншими протизаплідними засобами і способами.

Сім'я яка за планування сім'ї, знаходиться в небезпечному становищі, через брак знань про суть дії використовуваних методів та засобів.

Брак знань по декільком основним причинам: відсутність належного виховання, власний несвідомий підхід, гінекологи-консультанти недостатньо інформують і т.д.

Для того щоб подивитись ближче як діє контрацепція, ми ознайомимось з тим як працює організм жінки, і яким чином відбувається зачаття дитини:

Організм жінки побудований так, що в місячному циклі є тільки пару днів в які вона може завагітніти. Це період коли дозріває найбільша клітина в організмі жінки (яйцеклітина). Цей період називається «овуляція».

Крім овуляції в жінки є самі «критичні» які тривають декілька днів. Всі решта дні жінка завагітніти не може.

Також зверніть увагу на те, що жінка яка народила дитину, і годує груддю - в неї майже весь час, поки вона годує груддю, відсутній місячний цикл, а значить в період поки жінка годує груддю (особливо годування по вимозі) вона завагітніти не може. За рідким виключенням. Є винятки.

Є жінки у яких ці місячні цикли проходять регулярно як годинник, день-у-день. При бажанні такі жінки можуть налагоджувати своє інтимне життя так, що контролюватимуть момент зачаття з вірогідністю в 99%. Це так звані «календарні» або «температурні» методи контрацепції. В наш час при бажанні, кожна жінка має можливість дізнатися про ці методи детальніше.

Що тоді можуть робити жінки в яких ці цикли не такі стабільні та регулярні?

Такі жінки можуть використовувати штучні методи контрацепції.

В основному вони поділяються на 3 основні види:

  • Стерилізація. Коли шляхом хірургічної операції у чоловіка або жінки перерізаються-перевязуються певні протоки чи канали, і таким чином вони уже ніколи! не зможуть зачати дитину. Такі операції безповоротні, і знову стати плідною жінка вже не зможе ніколи. Чи допустимо робити християнам такі кроки судити важко.

Особливо в наш час, коли робляться пластичні операції, пересадки органів, переливання крові і т.д. Дуже розмиті границі допустимого. Тому визначитися тут досить важко.

  • (бар’єрні). Ті, які не дозволяють зєднатись сперматозоїду і яйцеклітині. Зачаття як такого не відбувається.

  • (абортивні). При приміненні яких зачаття відбувається. І це зачаття переривається (тобто) АБОРТ.

А ВАГІТНІСТЬ ЖІНКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МОМЕНТУ ЗАЧАТТЯ!

Тобто будь який вид контрацепції де переривається вагітність по своїй суті абортивний!

До них відносяться (самі поширені та відомі в нашій державі): внутрішньоматочні спіралі (ВМС), майже всі «протизаплідні» таблетки, ін’єкції, пластирі і т.д. А також всякого роду «народні» методи які переривають вагітність, і які передаються від покоління в покоління.

У читача може виникнути питання: чому в Україні взагалі дозволяється продавати і вживати контрацепцію з абортивним механізмом дії?

Тому що в Україні офіційно плід вважають дитиною в 5,5 місяців. До цього терміну це не дитина! Дитина в якої вже б’ється серце, розвинений мозок, нервова система, дитина яка має відбитки пальців, любить слухати музику та голос своїх батьків - не вважається ще дитиною. А якщо це не дитина, значить при потребі і бажанні можна ліквідувати. Така позиція держави. Не тільки нашої. І цікаво те, що в різних державах на різних термінах розвитку визначають коли плід вважати дитиною. Цікаво по якому критерію? І хто дав таке право?

Для того щоб пояснити механізм дії певних засобів потрібно хоча б поверхнево розглянути як все-таки відбувається зачаття.

Приблизно раз у 28 днів у жінки відбувається овуляція - яйцеклітина готова до запліднення. Живе яйцеклітина біля 3-х днів, максимальна готовність до зачаття 1-1,5 доби. Сперматозоїд живе до 4-5 днів. В момент коли з’єднується сперматозоїд та яйцеклітина, утворюється зовсім нова структура яка має 46 хромосом та має одне ядро. Практично всі фізичні та психічні дані заложені в цій новій утвореній структурі.

Це вже не дві з’єднані клітини, а одна нова клітина з єдиним ядром. Момент злиття цих клітин вважається моментом зачаття.

І саме момент зачаття і вважається початком людського життя.

Самі останні дослідження говорять про це, і з цим погоджуються навіть світські біологи і генетики. Також якщо глянути на праці християн які жили в 2-3-4 століттях то можна побачити що з самого початку Церква бачила початок людського життя з моменту зачаття. Як тут не згадати вірш з книги Йова 3:3 «…ніч що сказала: зачався чоловік». Та і вся Біблія усіяна віршами в яких говориться що сам Господь формує людину в утробі матері, і формує не з 3-х чи 5-ти місяців, а з моменту зачаття.

Перед тим як розглядати суть дії абортивної контрацепції хочеться нагадати що ті засоби які продаються в нашій державі в своїй загальній массі, це препарати від яких давно відмовилися розвинені країни після того як побачили комплекс проблем які виникають в жінок в наслідок їх використання. І ці препарати почали розповсюджувати в словянських країнах, країнах Індії та Китаю, та Африканському континенті. Часто змінивши назву препарату не змінюючи її складників. Або ж розвинені країни поступають навпаки – виготовляють нові препарати, в країнах третього світу випробовують, експериментують, і при позитивних результатах використовують уже у себе.

Зачате життя обривається за допомогою двох основних,самих поширених засобів контрацепції:

Внутрішньоматочні спіралі (ВМС) та гормональні контрацептиви (ГК).

Що ж таке ВМС (внутріматочна спіраль)?

Це – вживлення в порожнину матки різних по формі і розмірам, та з різних матеріалів спіралей які механічно не дозволяють заплідненій яйцеклітині прикріпитись до стінки матки. Ці ВМС провокують постійне, надмірне скорочення матки. Працює по принципу «ЗАНОЗИ»: організм людини створений так, що у випадку коли в людини забється в палець наприклад скалочка, то в тому місці зявиться почервоніння, а потім почне нагнивати (для того щоб вигнати з себе чужеродне тіло). Так само спіраль провокуює ускорене скорочення матки для того щоб виганяти все що туди попадає. Також ускорене скорочення матки провокує прискорене просування заплідненої яйцеклітини в матку і така яйцеклітина ще не готова до імплантації. Якщо пара має стабільне інтимне життя то при використанні ВМС, вагітність наступає декілька раз в рік. Про що можуть свідчити тести які показують вагітність на самих ранніх стадіях. І така дитинка гине терміном 7-10 днів. У жінок які використовували ВМС збільшується в 4!!! рази ризик позаматочної вагітності. Оскільки запліднена яйцеклітина не закріпилась в матці вона може почати рости в маточній трубі. Так виникає позаматочна вагітність.А це вже реальна підстава для переривання вагітності. Тому що дитина вирости в маточній трубі не може, а маточні труби можуть порватись і жінка може навіть померти. Але навіть в таких випадках бувають винятки і діти родяться. Є в світі зафіксовані і такі випадки.

Також при використанні ВМС збільшуються болі під час «критичних» днів, жінки частіше хворіють на всякого роду «жіночі» хвороби, виникають різні пухлини, РАК, і деколи безпліддя.

Що ж таке гормональні контрацептиви?

Це – тампони, таблетки, пілюлі, креми, імплантанти, ін’єкції які складаються зі штучних гормонів.

Ці засоби помилково називають «протизаплідними», помилково тому що при їх використанні зачаття часто все-таки відбувається, а ці засоби ліквідовують в перші же дні те, що було зачате. Тобто дитину. Це все відбувається дуже приховано.

В Святому Письмі, а точніше в Повторенні Закону 27:24 ми читаєм: «Проклятий, хто тайкома вб'є свого ближнього».

Якже діють гормональні засоби? Які основні механізми дії?

  1. Затримують процес дозрівання і виходу яйцеклітини. Але часто овуляція відбувається і яйцеклітина готова до запліднення.

  2. Якщо відбулося зєднання сперматозоїда і яйцеклітини, тобто відбулося зачаття, то другий механізм який часто задіюється внаслідок вживання такого роду препаратів – порушує проходимість каналів і зачата яйцеклітина немає змоги попасти в матку і прикріпитись до стінки. Ця нова клітина гине.

  3. Третій механізм задіюється тоді, коли запліднення все-таки відбулося і запліднена яйцеклітина все-таки прошла по маточних трубах і навіть встигла прикріпитись до стінки матки. Порушується слизова оболонка матки, звужуються шляхи і судини які мали би забезпечувати ембріон поживними речовинами. В такому випадку ця дитина помирає від голоду.

Значить ми можемо побачити що ціль ГК (гормональних контрацептивів) – попередити вагітність на етапі овуляції, етапі запліднення, або етапі імплантації.

А основний механізм ГК – порушення фізіології менструального циклу, затримка овуляції, порушення процесу запліднення, імплантації в матку та подальшого розвитку.

Можна запропонувати любій жінці прийти в аптеку або проконсультуватись зі своїм гінекологом, і попросити коротко пояснити суть механізму дії засобу який ви хочете використовувати або вже використовуєте, а ще краще декількох – для збору більш об’єктивної інформації. Також варто звернути увагу не тільки на аспект аборту як наслідок використання таких контрацептивів, а й комплекс фізіологічних та психологічних проблем які виникають внаслідок використання. Замовчування лікарем інформації про шкоду ГК, інформації про їх абортивний механізм – це порушення прав людини на право знати правдиву інформацію, і часто пряма загроза здоровю і навіть життю жінки. Та й не тільки жінки, але й дитини.

Також хочу звернути увагу ще на один небезпечний момент, який може підстерігати сім'ю яка не може зачати дитину природнім шляхом і хоче це зробити методом штучного запліднення. Яка тут небезпека?

При штучному заплідненні в матку жінки імплантується декілька запліднених яйцеклітин. Декілька для того щоб збільшити вірогідність успішної імплантації до стінки матки. І коли така імплантація відбудеться, тоді одну прикріплену яйцеклітину залишають, а всі решта ліквідують (абортують).

Жінка чуючи інформацію про абортивний механізм ГК та ВМС може задати запитання:

«а можливо ту запліднену яйцеклітину ще рано називати дитиною?», «може дитина - це трохи пізніший етап розвитку?».

Хочеться запитати: «з якого моменту молоду пару яка одружилася можна назвати сім'єю?», «з моменту одруження?», «чи може через 5,5 місяців?», «Чи через 9?».

Мабуть що з моменту одруження.

Цікаво, а як визначає початок людського життя Біблія?

В Євангелії від Матвія 19:5-6 ми читаємо: «Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, - і стануть обоє вони одним тілом, тому то немає вже двох, але одне тіло.

Чи ви не задавали собі питання: чому написано що чоловік покине батька та матір? Чому наприклад не покине батька та матір дружина і не приліпиться до чоловіка?

Можливо Господь в цих віршах підказує нам коли відбувається зачаття?

Можливо чоловік і дружина є прообразами сперматозоїда і яйцеклітини?

Така думка виглядає сміливою, але і вона має право на життя. Сперматозоїд покидає тіло чоловіка і приліпляється до яйцеклітини! І вони стають одним тілом! Читаємо далі (євангеліє від Матвія): «…тому то немає вже двох, але одне тіло». (Згадайте коли з’єднується сперматозоїд і яйцеклітина тоді немає вже двох, але одне тіло!) Це ще не все! Дальше ще цікавіше. Читаємо другу половину 6-го вірша: «тож, що Бог спарував, - людина нехай не розлучує». Якщо відбулось злиття чоловіка і дружини, сперматозоїда і яйцеклітини, ЛЮДИНА НЕХАЙ НЕ РОЗЛУЧУЄ! Немає вона такого права. Розлучувати.

Після такого відкриття тільки залишається сказати: «О глибино багатства, і премудрости, і знання Божого! Які невідомі присуди Його, і недосліджені дороги Його!»

Хто має вуха щоб слухати нехай чує.

Нехай нам Господь відкриє, де в нас є межі дозволеного, і в чому нам потрібно зупинитись.

І нехай сьогоднішня тема направить наші думки на те, що небезпека - несвідомо бути противником Богу, можлива не тільки в сфері нашого інтимного життя, а практично в будь-якій сфері. Потрібно усвідомити наскільки нам потрібно досліджувати самих себе. «Пізнавайте самих себе» пише ап.Павло в 2-у листі до коринтян. Вникати в своє ходіння перед Богом, вникати в Його Слово, і берегти себе від того, що писав колись Соломон: «є дороги які здаються людині прямими, та кінець їх загибель».

Нехай Господь збереже нас та дасть мудрість на наших дорогах!

Автор: Роман БОГУМІЛ, лектор-волонтер ВБО «АСЕТ» (www.acet.org.ua)