друкувати


ДАІ втратить на скасуванні техогляду автомобілів 60 млн доларів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-06 12:45:00

Український бюджет недоотримає 500 мільйонів гривень (62,5 мільйона доларів) через скасування техогляду для легкових автомобілів, заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

Верховна рада у вівторок ухвалила закон, що передбачає відміну обов'язкового техогляду для легкових автомобілів, які не використовуються в комерційних цілях.

"Близько півмільярда гривень - це ті гроші, які отримувало ДАІ при проходженні техогляду", - сказав Могильов.

У той же час, він відмітив, що задоволений відміною техогляду для легкових автомобілів.

Для водіїв інших транспортних засобів порядок проходження контролю також спроститься: закон відміняє вимогу про наявність у них дорожнього (маршрутного) листа і нотаріально завіреного доручення на керування транспортним засобом.

Державтоінспекція МВС України передасть свої повноваження по проведенню обов'язкового контролю транспортних засобів суб'єктам господарювання.

Нагадаємо, що парламент скасував обов'язковий державний техогляд автомобілів 5 липня. За законопроект, ініціатором якого виступив президент Віктор Янукович, проголосували 262 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Як повідомлялося, на думку голови парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією, нардепа Валерія Бевза, закон про скасування обов'язкового державного техогляду  в ДАІ реально запрацює через рік-півтора після прийняття, оскільки в Україні немає достатньо станцій техобслуговування.

Джерело: ТСН