друкувати


Голови ОСББ вчитимуть Войтика за кавою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-06 12:30:42

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус доручив директору нещодавно створеного комунального підприємства Єдиний розрахунковий центр (ЄРЦ) Вадиму Войтику виступати у пресі з роз'ясненням реформ у міському ЖКГ та зустрічатися «з усіма, хто покличе». Днями головного комунального реформатора покликали голови будинкових комітетів та ОСББ.

Прозора система комунальних платежів - одне з головних завдань, яке ставить перед собою ЄРЦ. У листопаді цього року буде створений інтернет-сайт, обіцяє Вадим Войтик, з якого кожен мешканець зможе дізнатися, скільки він платив, платить і платитиме за комунальні послуги. У кожного споживача для входу на сайт буде свій індивідуальний пароль, який можна буде замовити по телефону. «Нам потрібно прояснити структуру тарифу, алгоритм його нарахування, його складові і те, у який спосіб здійснюється фінансування, в тому числі поточних і капітальних ремонтів», - пояснив керівник ЄРЦ на засіданні ради голів будинкових комітетів та ОСББ.

Наразі ЖЕО будуть виконувати свої функції, запевнив Войтик. Але вже у 2012 році послуги, які виконують ЖЕО, поетапно будуть винесені на конкурси. «Жеки також будуть брати участь у конкурсі, - сказав Войтик. - Хто зможе працювати, буде працювати, хто ні - припинить роботу».

Намагаючись пояснити мету реформ і роль у них самого ЄРЦ, керівник зауважив: "Навіть, якщо нашим завданням буде включити зайву лампочку, це вже буде добре... Чим більше світла, тим менше тіней". "Одна лампочка - це не реформи", - одразу збила з патетичної інтонації директора ЄРЦ одна з голів будинкових комітетів.

Загалом, учасники ради будинкових комітетів та ОСББ з обережним скепсисом поставилися до створення нового комунального підприємства - ЄРЦ, як і до реформаторської промови його керівника. «Вивчіть наш досвід. Ми, команда з дев'яти чоловік, витягнули наш будинок з тої прірви, куди його загнала міська влада та начальники жеків», - порадила директору ЄРЦ голова будинкового комітету на вул. Надвірнянській, 30 Галина Бабіченко.

Заступник голови ОСББ "Сучасне життя" (вул. Заклинських, 13) Михайло Жураківський зазначив тільки, що нічого нового не почув і взагалі шкодує, що прийшов на зустріч з керівником ЄРЦ. «Ми самі прибираємо під'їзди та територію, і мені ви абсолютно не потрібні», - заявив пан Жураківський. Він теж порадив Войтику вивчити реальну ситуацію. Інакше пригрозив зібрати громаду й вимагати ліквідації ЄРЦ.

Підсумувала нараду голова ради БК та ОСББ Ольга Бачинська: вона натякнула, що багато хто з голів БК знається на комуналці більше за Войтика. «Ми готові за горнятком кави поділитися в вами думками, і ви багато чого дізнаєтеся», - пообіцяла вона.

Автор: Марія ГАВРИЛЮК
Джерело: Галицький Кореспондент