друкувати


Ю.Костенко: Тема червоних прапорів чисто політична

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-04 09:30:52

Червоні прапори в Україні – тема доволі заїжджена. Тим не менше, кожен політик вважає необхідним висловити свою точку зору щодо легальності, чи то пак доцільності використання в Україні червоних прапорів, особливо під час свят, які запровадили ще в Радянському Союзі.

Лідер української народно партії Юрій Костенко вважає, що тема червоних прапорів чисто політична.

«На моїх очах відбувалось багато політичних сценаріїв, - зазначив він під час нещодавньої прес-конференції в Івано-Франківську, - в центрі яких були червоні кольори. Та дуже довго ми не прийдемо до кращого життя, допоки не вирішаться проблеми, які можна поєднати з червоним прапором».

Юрій Костенко вважає такими проблемами питання мови в Україні, релігії, сепаратистські настрої деяких українців і спроби завести мову про відділення частини України як західних областей, так і сходу чи Криму.

«Теперішні можновладці, - продовжує політик, - не змагаються у програмах щодо покращення економічної політики, а говорять лише про сепаратизм, героїв, мови чи голодомор. Державні символи це герб України, прапор України і гімн України. А рішення Конституційного Суду припинило широкомасштабні акції 22 червня, які планувались далеко за межами України».

Автор: Вікторія БІЛА