друкувати


Студентський погляд на трансформацію суспільства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-02 09:45:59

Без сумніву, молоді люди, які з’явились на світ у постсоціалістичний період відрізняються ментальністю від тих, молодість котрих припала на період існування Радянського Союзу. Зараз студенти, які народились після розпаду СРСР, можуть оцінити розвиток суспільства і зміни у ньому, що відбулись у період незалежної України.

Незалежний порівняльний аналіз був метою конкурсу «Порівняльний досвід трансформацій у постсоціалістичних країнах та Україні в 1989-2010 рр.», який проводився на базі Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім.Василя Стефаника.

Роботи на конкурс студенти подавали за такими напрямками: економічний розвиток постсоціалістичних країн; політико-правові реформи у країнах Центрально-Східної Європи, Балкан і колишнього СРСР у 1989-2010 рр.; етнонаціональна й культурно-освітня політика в країнах постсоціалізму ; зовнішньополітичні орієнтири країн Центрально-Східної Європи, Балкан і колишнього СРСР у 1989-2010 рр.

На першому етапі роботи студентів рецензували та допускали до захисту. А захищали свої роботи 12 молодих людей під час другого етапу, який проходив у вигляді науково-практичної конференції.

Усі конкурсні роботи увійшли до збірки наукових студентських робіт, а їх автори отримали дипломи.

«Всі роботи, які були подані на конкурс – дуже вагомі, – зауважив один з організаторів конкурсу депутат Івано-Франківської обласної ради Сергій Адамович. – Для когось це стане першим кроком у сферу науки, а для інших – черговим здобутком. Але для всіх нас – це науково обґрунтована позиція свідомого громадянина».

Автор: Вікторія БІЛА