друкувати


Підписано Меморандум про партнерські зв’язки з Росією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-30 03:10:59

Голова Коломийської районної держаної адміністрації Михайло Негрич нещодавно перебував з ознайомлювальним візитом в Аксайському районі Ростовської області (Росія) з метою встановлення партнерських зв’язків між Коломийським та Аксайським районами.

Після ознайомчої екскурсії територією району відбулася прес-конференція, в якій взяли участь голова адміністрації Аксайського району Віталій Борзенко, голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич та голова міста Мостиська Львівської області Сергій Сторожук.

"Мені приємно бути в Ростові, бачити ваш край через двадцять років, - поділився думками Михайло Негрич, - адже наші країни припинили економічну і політичну співпрацю як одна велика країна, як один потужний господарський механізм. Він запевнив, що Україна, Росія і Білорусія завжди були і є державами, які мають теплі дружні зв’язки, адже багато є людей, які працюють і в Росії, і в Україні.

Михайло Негрич наголосив, що співпраця набуде реального результату, оскільки райони займають практично однакові території. Він ознайомив колег з демографічною ситуацією в районі і висловив сподівання про подальшу різногалузеву співпрацю. В Коломийському районі працюють 22 промислових підприємства, сільське господарство займає велику частину району (47 тис.орної землі, все інше лісосмуги ліси Карпат).

За словами Віталія Борзенка, Аксайський район, утворений у 1924 році, незабаром відзначатиме 90-ліття. Він з приємністю прийняв запрошення відвідати Коломийщину з надією на співпрацю не лише в галузі економіки, а й культури, адже Аксайський район інвестиційно привабливий, на території працює дуже багато автосалонів відомих фірм і, на думку Віталія Івановича, економіка розвиватиметься, бо є ще ряд підприємств міжнародного рівня.

Творчий колектив відділу культури Адміністрації району у складі 20 осіб запрошено на святкування 770-річчя Дня міста Коломиї, 20-річчя незалежності України та участі у міжнародному фестивалі народної Карпатської кухні «Смачний Спас» й концертних програмах, які відбудуться 19-21 серпня 2011 року.

У вересні один з кращих художніх колективів Коломийського району відвідає Аксайський район.

Учасники зустрічі підписали Меморандум щодо встановлення партнерських зв’язків між Коломийським районом Івано-Франківської області (Україна) та Аксайським районом Ростовської області (Росія), чим підтвердили доцільність в формуванні партнерських стосунків та домовились про співпрацю у таких галузях:

- обмін інформацією і досвідом;
- обмін в галузі професійного і народного мистецтва;
- співпраця у сфері культури, освіти, туризму і спорту;
- налагодження контактів між суб’єктами господарювання;

Метою співпраці є поглиблення і розширення контактів між громадянами Росії та України, збереження культурної спадщини двох народів, забезпечення сприятливого середовища для розвитку малого і середнього бізнесу.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА