друкувати


Діти з «Карітасу» побували в гостях у Героя України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-30 02:30:21

Гостинна господа Героя України Василя Ткачука завжди рада вітати. Мабуть немає таких людей, які не бували на мальовничому подвір’ї в чудовому селі Підгайчики або принаймні не чули про нього. Відвідали Українське подвір’я, як охрестив його господар, й діти трудових мігрантів разом з представниками БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії».

Дев’ятнадцять дітей різного віку з нетерпінням чекали на чергову екскурсію. Івасик неодноразово чув про красивий рукотворний куточок, але ще не доводилося там побувати. «В школі нам розповідали про відомих краян, - поділився хлопчик. – Зокрема нам вчителька розповідала про Василя Ткачука, про його життєвий шлях. Саме тому я з нетерпінням очікував на цю поїздку. Мені хотілося познайомитися з Героєм України та мати пам’ятне фото з ним.»

Василь Ткачук в минулому чимало зробив для свого краю, спочатку працюючи в рідному підгаєцькому колгоспі, а згодом його роботу гідно оцінили і він працював на благо Батьківщини на високих посадах в Києві. Проте ще близько тридцяти років назад він заклав родинне гніздо в Підгайчиках на землях, які вважалися непридатними для будівництва. Всі ці роки він натхненно працював, щоб зробити з боліт перлину ландшафтного дизайну.

Постійно проживаючи в селі, Василь Михайлович ніколи не спиняється на досягнутому. В нього багато планів, які поступово втілює в життя і клаптик за клаптиком землі перетворюється на рай. Його подвір’я можна по праву назвати музеєм під відкритим небом. Є там два ставочки, фонтан, декілька оригінальних альтанок, глечики на парканах з лози, різні речі побуту, які бережливому господареві приносили в дарунок або ж відкуповував. А рослини та дерева, які ростуть на квітучому подвір’ї, годі й перелічити! Від звичайних українських чорнобривців та мальв до досить екзотичних рослин. Проте все знаходиться в надзвичайній гармонії. Як лише весняні красені відцвітуть, так віддають естафету літнім квітам, а за ними й осінні радують око всіма барвами веселки. Тож коли не завітаєш сюди, постійно відчувається свято в душі, споглядаючи ту красу.

З десяток доріжок і стежечок, які своєрідним лабіринтом заводять в найдальші закутки чудової садиби, були дуже доречними для допитливої дітвори. Вони після короткої екскурсії по найцікавіших місцях розбіглися, наче курчата, адже все хотілося вмить дослідити. Найбільше дітям припали до душі два білосніжних лебеді, які гордо красуються на одному зі ставочків. Діти із задоволенням годували їх та фотографувалися на їхньому фоні.

Пізніше Сергій Триф’як, директор БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» подарував ґречному господареві подарунки, зроблені руками дітей, а також чашку з емблемою «Карітасу». Василь Михайлович в свою чергу подякував за щедрі дари та пообіцяв створити експозицію з подарунків. Після чого запросив всіх до солодкого столу, який приготував для дітей.

Після спільного фото на пам’ять, діти розбрелися по затишному подвір’ї і ще близько години прогулювалися непоспішно, каталися на гойдалці, смакували запашними соковитими черешнями та раділи теплому літньому сонечку.

Джерело: Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»