друкувати


Якщо Україна виконає усі реформи, то може увійти до ТОП-20 економік світу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-24 10:30:32

Президент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Томас Міров заявив, що Україна може стати членом Великої двадцятки - групи найбільших економік світу.

На засіданні Ради вітчизняних і іноземних інвесторів він відмітив, що це можливо у тому випадку, якщо систематично проводитимуться проголошені нинішньою владою реформи.

"Україна може наблизитися і увійти в G-20, що ви поставили собі за мету, а це припускає ріст ВВП в середньому на 11% щороку протягом найближчих дев'яти років", - сказав Міров.

Нагадаємо, останній саміт G-20 пройшов у листопаді 2010 року в столиці Південної Кореї Сеулі. Тоді лідери країн Великої двадцятки перейняли на себе зобов'язання сприяти встановленню глобального антикорупційного режиму, боротися з міжнародним хабарництвом, протидіяти "відмиванню" грошей і не давати корупціонерам вільно переміщатися по світу.

У Велику двадцятку входять Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Японія, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, ЮАР, Південна Корея, Туреччина, Великобританія, США і ЄС.

Нагадаємо, що 21 червня Світовий банк підвищив прогноз росту валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2011 році до 4,5%.

Джерело: ТСН