друкувати


На Івано-Франківщині затвердили програму заходів у галузі розвитку земельних відносин

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-22 11:30:45

Івано-Франківська обласна рада затвердила регіональну цільову програму заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин в Івано-Франківській області до 2020 року.

Метою Програми є визначення та реалізація основних напрямів державної політики, визначених Концепцією державної цільової програми розвитку земельних відносин в Україні на період до 2020 року (схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17.06.2009 №743-р), Державною цільовою програмою розвитку українського села до 2015 року (затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2007 №1158). Вона спрямована на вдосконалення земельних відносин та створення сприятливих умов для сталого розвитку землекористування міських і сільських територій, дасть змогу розв'язати більшість   соціально-економічних та екологічних проблем міського і сільського землекористування області, створити стабільний ринковий механізм регулювання земельних відносин і формування інвестиційно-привабливого землекористування. Програма передбачає ряд заходів, що є логічним продовженням заходів Програми земельної реформи в області до 2010 року. Загалом бюджет регіональної цільової програми становить 259 млн.грн. за рахунок коштів державного, обласного, районних, сільських, селищних, міських бюджетів та інших джерел фінансування, що не суперечать чинному законодавству.

Це перша в Україні сесія обласної ради, що присвячена виключно «земельним» питанням. Окрім вищезгаданої регіональної цільової програми заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин в Івано-Франківській області до 2020 року обласна рада також затвердила Програму поліпшення родючості сільськогосподарських угідь Івано-Франківської області на 2011-2015 роки, прийняла рішення про хід виконання комплексної програми перспективи агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Івано-Франківської області у 2005-2010 роках та на період до 2015 року та про заходи щодо розвитку ринку земель (затверджено Тимчасове положення про порядок проведення земельних аукціонів з продажу земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах).

Джерело: Прес-служба Головного управління Держкомзему у області