друкувати


Податківці Прикарпаття знаходять компроміс з профспілками

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-21 10:30:34

З прийняттям Податкового кодексу у профспілок залишилося чимало питань, які виникають в ході здійснення своєї діяльності та потребують нагального вирішення.

Для того, щоб вислухати проблеми та напрацювати шляхи їх вирішення, івано-франківськими податківцями ініційована зустріч з головами профспілкових організацій Прикарпаття різних галузей діяльності, а саме освіти, лісового господарства, транспорту, зв’язку, житлово-комунальної сфери, споживчої кооперації, харчової та переробної промисловості, медицини, культури, енергетики та інші.

«Податківці налаштовані до конструктивного діалогу, готові вислухати всі проблемні питання, а також спільно напрацювати шляхи їх подолання. Зараз проводиться детальний аналіз стану обслуговування платників податків з метою забезпечення високого рівня надання податковою службою адміністративних та інших послуг», - зазначив заступник голови ДПА в області Володимир Попович.

Серед проблем, які хвилювали присутніх, зокрема, були спрощення податкової звітності для первинних профспілкових організацій, в яких відсутні наймані працівники, умови віднесення оплати праці на витрати підприємств, особливості сплати екологічного податку, застосування пільг в оподаткуванні, необхідності спрощення процедури зняття з обліку профспілкових організацій у зв’язку з їх ліквідацією та ін. Також, голови профспілок зацікавлені приймати участь у процесі відбору номінантів у щорічному Всеукраїнському рейтингу «Сумлінні платники податків».

Представники галузевих профспілок висловили сподівання, що такі зустрічі проводитимуться і надалі, а також запросили податківців для участі у своїх семінарах.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області