друкувати


Замість оздоровлення хлопець повернувся з психологічною травмою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-17 01:45:53

Так закінчився відпочинок для 11 -річного Павла Дорошенка. У нього дитячий церебральний параліч. Декілька днів тому хлопчик повернувся з санаторію Черче, що у Рогатинському районі. Перебування на курорті, розповідає Павло, перетворилося на справжнє випробування.

Безкоштовну двотижневу путівку на оздоровлення матері Павла запропонували у міському навчально-реабілітаційному центрі № 2. Син, розповідає пані Марія, мав оздоровлюватись два тижні. Та після його розповідей про умови проживання дитину жінка забрала.

В такому бараці (див. у відеосюжеті) нині селять дітей — інвалідів, які приїхали оздоровитись до санаторію Черче. На декілька кімнат один санвузол і два умивальника. В ігровій кімнаті окрім телевізора нічого немає. Щоправда, значно краще виглядають кімнати, де відпочивають ті, хто з власної кишені може заплатити вдвічі більше.

Діти з проблемами опорно-рухового апарату, які навчаються у міському реабілітаційному центрі відпочивають у санаторії Черче не перший рік. Адже тамтешнє оздоровлення йде вихованцям на користь. Директор Ярослав Малюта запевняє, перш ніж відправляти дітей радився з батьками. Жодних зауважень не було.

Загалом в області мешкає близько 1300 дітей з вадами рухового апарату. Для них обласні чиновники обіцяють вже цього року відкрити на Рогатинщині новий сучасний корекційно-реабілітаційний центр.

Джерело: Радіо «Західний полюс»