друкувати


Бойкот за бюджет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-11 05:00:55

Депутати Калуської міської ради вирішили не виконувати рішення Івано-Франківської облради, допоки керівництво останньої не перегляне свою бюджетну політику.

Відповідну заяву, прийняту на позачерговій сесії міськради довела депутатам обласної ради член фракції «Української партії» в облраді Оксана Табачук.

Як стверджують ініціатори звернення, керівництво головного представницького органу Прикарпаття ігнорує при розподілі бюджетних коштів інтереси міста Калуша, не зважаючи той величезний внесок, який мешканців міста хіміків та розташовані там підприємства щороку роблять до обласного бюджету. Так, сума податків, сплачених калуськими підприємствам а період з квітня по 2006 року по червень 2011 року становить 120 мільйонів гривень. «Однак керівники обласної ради, - зазначають депутати, - цього, здається, не помічають… Таке враження, що такої адміністративної одиниці, як Калуш – не існує».

У відповідь на звернення депутатів, голова обласної ради Олександр Сич попросив обласну прокуратуру дати правову оцінку погрозам, які в ній містяться і зазначив, що Законом України «Про місцеве самоврядування» та відповідними підзаконними нормативними актами Міністерства економіки питання розподілу бюджетних коштів та реалізації регіональних програм є виключною компетенцією обласної державної адміністрації. В свою чергу, зі слів голови ОДА Михайла Вишиванюка, калушанам «гріх нарікати на владу». Адже минулого року на потреби міста було виділено півмільярда гривень. Ще 49 мільйонів обласна влада виділила на потреби придбання медичного обладнання як для міста з найвищою в області захворюваністю людей.

Автор: Сергій БІЛИЙ