друкувати


Мальовничі скелі Карпат — знахідка для митця

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-11 01:00:43

Чорногірський хребет, Дністровський каньойон і скелі Довбуша — три об’єкти на карті Івано-Франківської області, що варті особливо пильної уваги. І не лише звичайних туристів, але й художників та фотомитців.

У цьому переконаний Олександр Тимків — художник, який віддано змальовує красу одного із них. Мешканець села Бубнище презентував чергову виставку, 30 відсотків робіт на якій присвячено скелям, названим на честь легендарного ватажка опришків.

Загалом у експозиції під назвою «Бовди у Карпатах» — близько 25 робіт. Усі вони виконані пастеллю. Саме цей матеріал, переконаний митець, оптимальний для мандрівної творчості — усе необхідне можна вмістити у невеличкому рюкзаку.

Краєвиди для творчості обирає спонтанно — під час екскурсій, які проводить для туристів. Слоган цієї виставки «Приходь, пізнавай, заряджайся, відпочивай, медитуй, набирайся сили».

Більшість робіт створені впродовж останнього року. Це бескиди, скелі та краєвиди рідного села автора — Бубнище. Останнє відоме у мистецьких колах своєю надзвичайною мальовничістю.

Джерело: Радіо «Західний полюс»