друкувати


Свічки, панахиди і жодних прапорів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-11 09:30:22

Зробити 22 червня воістину днем пам’яті і скорботи по загиблих у другій світовій війні запропонував депутатам Івано-Франківської обласної ради голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк.

З його слів такий день слід відзначати запалюючи свічки на могилах та пам’ятниках, і щоб священики служили в церквах молебні за загиблими.

«І тут ми попросимо правоохоронні органи, - зазначив губернатор під час пленарного засідання шостої сесії Івано-Франківської обласної ради шостого демократичного скликання, - заборонити будь-яку символіку. В день скорботи не піаряться, а моляться».

Пізніше, після зауваження депутата-«свободівця» Ярослава Ткачівського, голова ОДА виправився, що вказані заборони не поширюються на державну символіку. В такому варіанті пропозиція пана Вишиванюка і була включена до рішення облради.

Поряд з цим, депутати закликали ректорів івано-франківських вишів відмовитись від примусового залучення студентів до участі в політичних заходах і взагалі будь-якого політичного тиску на студентську молодь.

Автор: Сергій БІЛИЙ