друкувати


Вибори 2012 соціологія. Фаворити коломийського округу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-06 03:45:10

До виборів Народних депутатів України ще є багато часу. Нагадаємо, вони мають відбутися восени 2012 року. Але можемо сказати, що виборча кампанія якби й не припинялась. Нещодавно "винесено" на "всенародне обговорення" робочий проект нового Закону України "Про вибори Народних депутатів України". Своє бачення проведення виборів висловило Міністрерство юстиції України, можна сказати, чинна влада. Але робочий проект закону не є темою нашої публікації.

Нещодавно, 2-14 травня, Інститутом політичних та економічних досліджень ім.Барвінського на Прикарпатті було проведено соціологічне дослідження. Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років та старші. Вибіркова сукупність: 1090 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 30% – не більше 2,6%, для значень близьких до 10% – не більше 1,8%.

Серед іншого було опитано виборців Коломийського виборчого округу, куда віднесли місто Коломию, Коломийський та Снятинський райони. Відповідно до меж округів, що діяли останніх змішаних, мажоритарно-пропорційних виборів 2002 року.

Підсумовуючи дослідження, на запитання, "Якщо б вибори до Верховної Ради України відбувалися в наступну неділю, за кого б Ви проголосували?"отримали такі результати.

ПРІЗВИЩЕ %, серед усіх опитаних %, серед тих,
хто має намір голосувати
Гдичинський 9,8 4,9
Гладій 5,1 2,05
Глушков 5,6 2,8
Горецький - -
Григорович - -
Данилишин 3,8 1,9
Зелик 0,5 0,25
Кифорук 1,3 0,6
Левицький 0,9 0,3
Митник 13,4 6,7
Мойсик 4,7 2,3
Негрич 23,4 11,7
Романюк 5,1 2,5
Сич 4,2 2,1
Важко відповісти 9 9
Не підтримують жодного 3,2 3,2
Не брав би участі у виборах 10 -

ДОВІДКА: Інститут політичних та економічних досліджень імени Олександра БАРВІНСЬКОГО [Інститут імени БАРВІНСЬКОГО] було засновано у червні 2008 року. До колективу Інституту входять провідні спеціалісти та фахівці у сфері політичного консалтинґу, зв’язків з громадськістю[PR], експерти у сфері державного управління, місцевої та реґіональної політики, фінансового та правового регулювання, міжнародної відносин, аналітики, методологи, спеціалісти у сфері мас-медія та реклами.

Окремі спеціалісти брали участь у реалізації ряду політичних кампаній та проєктів, як реґіонального так національного рівня. Консультаціями, рекомендаціями та порадами наших фахівців у певний час користувались та користуються ряд Народних депутатів України, депутатів Обласних рад, керівники різноманітних органів, установ та орґанізацій, підприємств. Добрі друзі Інституту імени БАРВІНСЬКОГО працюють у багатьох країнах світу, США, Канаді, Великій Британії, Швайцарії, Німеччині тощо.

Ми – динамічна, технолоґічна та мобільна структура, колектив який володіє різноманітними знаннями, практичним досвідом та навиками, використовує передові національні та світові технолоґії і методики у сфері проєктування та стратеґування, консалтинґу. На стадії завершення формування якісної системи моніторинґу та аналізу інформації, що дозволятиме робити ексклюзивні проґнози державно-управлінських, політичних, економічних, суспільних процесів в Области, в Україні в цілому.

Базовою діяльністю Інституту імени БАРВІНСЬКОГО є – акумулювання інформації про суспільно-політичну та економічну ситуацію Области, Західного регіону України, аналіз, напрацювання стратеґій і перспективних напрямків розвитку владних, політичних та економічних утворень, проґнозів, інформаційно-аналітична підтримка вдадних, громадських, економічних утворень, напрацювання та надання рекомендацій щодо основних напрямків діяльности органам місцевого самоврядування та виконавчої влади, суспільно-політичним, економічним утворенням, розробка іміджевих концепцій дій для окремих суб’єктів суспільно-політичного та економічного процесу Области, Західного регіону України.

Автор: Андрій КАРТИН-МИХАЙЛЕНКО