друкувати


Світ залишається чарівним навіть у безхатченків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-03 05:45:28

«Чарівний світ. Між тоді і тепер». Таку назву носить роман львівського письменника Тимофія Гавриліва, який він презентував днями в Культурно-мистецькому центрі «Є», що в Івано-Франківську.

Чудова історія про життя безхатченків завершує трилогію «Чарівний світ». Тут автор ставить всі крапки над і, додаючи тих лементів і прогалин, яких не ставало в попередніх двох частинах.

Світ недосконалий і суспільство не дуже прагне приймати до себе людей, які на певний час відійшли від нього.

Тим не менше, герої Тимофія Гавриліва надзвичайно оптимістично дивляться на життя і сприймають його як щось дивовижне, дане з неба. Інколи вони голодні, але часто - щасливі. Бо для них є щастям споглядати на те, як розлітаються парашутики кульбаби, як виграє на зеленому листі сонячний промінь, як сюркочуть коники літньої ночі.

Здається в історії про безхатченків мало сміху, проте автор додає такий елемент як гумор і робить книгу веселою й цікавою.

Слід зазначити, що презентація книги, захоплива розповідь автора та цитування ним окремих глав твору, а також цікавий стиль модерації у виконанні відомого івано-франківського письменника та філософа Володимира Єшкілєва неабиякий інтерес у прикарпатського читача, особливо у молодих людей, які залюбки взяли участь у заході.

Автор: Сергій БІЛИЙ