друкувати


Подання податкової звітності в електронному вигляді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-03 09:45:49

Подання звітності до податкової інспекції в електронній формі має багато переваг. Значно менше витрачається часу на підготовку, спрощується сама процедура подачі звітності, виключається можливість допущення помилок при її складанні.

Для підготовки та подачі звітності в електронній формі застосовується спеціальне програмне забезпечення, яке координує роботу різних підрозділів підприємства, полегшує контроль керівництва за роботою бухгалтерії, автоматизовано перевіряє вже підготовлену звітність і, нарешті, максимально прискорює саму процедуру подання звіту, тобто звіт до податкової інспекції можна подати за кілька хвилин не виходячи із власного офісу.

Крім того, отримання права на автоматичне бюджетне відшкодування податку на додану вартість, яке нещодавно розпочала здійснювати податкова служба, стає практично неможливим без подання податкової звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді.

Кількість платників податку на додану вартість по Коломийській ОДПІ, які подають декларації, розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів засобами e-mail, постійно зростає. У поточному році це 302 платники. Порівняно з минулорічним показником їх кількість зросла на 23 відсотки.

Запрошуємо платників скористатися сучасними методами подання звітності!

Детально дізнатися про процедуру подання податкової звітності в електронному вигляді та її переваги можна на офіційних web-сайтах ДПА України (http://www.sta.gov.ua); ДПА в Івано-Франківській області (http://www.odpa.if.ua) та в Коломийській ОДПІ (м.Коломия, вул. Б. Хмельницького,3), кабінет №116 або за телефоном 2-37-12.

Джерело: Відділ масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ