друкувати


Держгірпромнагляд перевірив дитячі оздоровчі заклади Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-02 05:30:07

Інспекторами управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки щодо дотримання законодавства з охорони праці 10-ти дитячих лікувально-оздоровчих закладів до початку літнього сезону.

За їх результатами керівникам лікувально-оздоровчих закладів видано 10 приписів на усунення виявлених порушень нормативно-правових з питань охорони праці, призупинено 2 одиниці обладнання.

Виявлено, що не всі керівники пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, зокрема, у ДЗСТЛОК «Верховина», ТОК «Едельвейс», ДЗСТЛОК «Карпатські зорі», ТзОВ ЛОК «Прикарпатські зорі». Кухні, харчоблоки та їх електрообладнання не повністю забезпечені засобами захисту: діелектричними килимками, дерев’яними решітками, тепло- та струмоізолюючими ручками і перемикачами, ущільнювачами до жарових шаф та фіксаторами кришок котлів (ПЗОВД «Опілля», ПЗОВ «Перлина Придністров’я», ДЛОК «Сокіл», ЛОК «Дружба», ПЗОВ «Лімниця», СОК «Смерічка», ТОК «Едельвейс»).

У цих дитячих лікувально-оздоровчих закладах відсутні плафони ліхтарів вуличного освітлення територій та використовуються відкриті лампи розжарювання, а пішохідні доріжки знаходяться в незадовільному стані, не вивішені інструкції з експлуатації електрообладнання в харчоблоках та котельнях.

Крім цього, не представлено актів випробовування спортивних майданчиків та спортивного інвентаря у ПЗОВД «Опілля», ПЗОВ «Лімниця», ТОК «Едельвейс», ДЗСТЛОК «Верховина», ДЗСТЛОК «Карпатські зорі», ТзОВ ЛОК «Прикарпатські зорі».

Також не представлено протоколів замірів опору заземлення та ізоляції електромереж і електроприймачів (ДЗСТЛОК «Верховина», ТзОВ ЛОК «Прикарпатські зорі»), не закрито люки каналізаційних колодязів (ПЗОВ «Лімниця», ТзОВ ЛОК «Прикарпатські зорі»), немає заземлення металевих корпусів медичного обладнання (ПЗОВ «Лімниця»), манометри нагрівальних котлів не пройшли встановленого випробування (ПЗОВД«Опілля», ДЛОК «Сокіл», ЛОК «Дружба»).

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики