друкувати


«Життя надвоє: з тобою і без тебе»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-26 03:30:49

«Життя надвоє: з тобою і без тебе». Саме під такою назвою у Івано-Франківську з'явилась збірка листів школярів, батьки яких за кордоном.

На цих сторінках понад двадцять друкованих послань до матерів та татусів, які нині працюють у різних куточках світу. Діти пишуть про те, як важко їм живеться без рідних. Як перестали любити родинні свята, як сумують за мамою чи батьком і про те, що вірять у їх швидке повернення до дому.

Оксана Бандура писала листа до матері, яка рік тому у пошуках кращої долі вирушила до Англії. Нині 14-ти річною дівчинкою опікується батько. Окрім листів у збірці є малюнки 5-ти річних дітлахів, які виховуються без батьків. А під ними коментарі психологів. До прикладу ось на цій сторінці маленька дівчинка тримає за руку бабусю. А на небі замість сонечка чорні хмаринки. Це, на думку фахівців, свідчить про поганий емоційний стан дитини, брак любові і тепла. Таку книгу підготували та видали фахівці міської служби у справах дітей та молоді, управління освіти та благодійний фонд «Карітас ». Кажуть для того, аби вкотре привернути суспільство до проблеми трудової еміграції. Незабаром, кажуть фахівці, збірка «Життя надвоє: з тобою і без тебе» вирушить і до українських церков, які знаходяться у різних країнах світу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»