друкувати


Юні фотомитці вразили досвідчених майстрів фотокамери

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-26 09:30:49

«Ми - діти твої, Україно». Таку назву носить конкурс юних фотохудожників – вихованців гуртків фотомистецтва з різних районів та міст Прикарпаття, підсумки якого було підбито 24 травня в івано-франківському Культурно-мистецькому центрі «Є».

Започаткований обласним центром технічної творчості учнівської молоді конкурс зібрав фотороботи у різних номінаціях, як-от: «архітектура», «тварини», «сім’я», «життя міста», «мій навчальний заклад», «спорт» тощо. Виконані учнями переважно 6 – 11-тих, а в ряді випадків навіть 4 – 5-тих класів роботи здивували журі, яке до слова скаладалося з досить знаних в області митців: Тетяни Павлик, Миколи Калинчука, Дмитра Бойчука, Анастасії Третяк та Юліана Яковини – своїм неординарним підходом, динамікою, грою світла, розмаїття сюжетів. Власне розмаїття сюжетів стало родзинкою виставки кращих робіт конкурсу, презентованої тут же, під час нагородження переможців та призерів.

Тут і різнопланові пейзажі: чарівна велич гір, мирний спокій міських парків, загадкові лісові стежки; і портрети, які відображають найтонші переживання; і досить неочікувані натюрмортові композиції.

Довести свою майстерність юні фото-таланти мали змогу також в день підбиття підсумків конкурсу. Їм було запропоновано взяти участь в бліц-турнірі, в ході якого необхідно було за дві години зробити два якісні фотокадри.

Виставка фоторобіт триватиме у виставковій залі КМЦ «Є» до 13 червня.

Автор: Сергій БІЛИЙ