друкувати


Думки про секс іноді діють не гірше анальгіну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-20 01:30:30

Під час нейрофізіологічних досліджень науковці виявили незвичайний спосіб позбавлення від болю різного походження - фантазії на сексуальну тему.

У ході експерименту учасникам було запропоновано протягом тривалого часу тримати руки в крижаній воді, що викликало болючі відчуття. Одній з груп піддослідних дозволили думати на вільну тему, а учасники іншої уявляли різні сексуальні сцени і згадували свої еротичні фантазії.

У підсумку, результат другої групи виявився в 2-4 рази вищий: якщо в першій учасники змогли не виймати руки з води 1-2 хвилину, то в другій протрималися більше 4 хвилин.

У результаті вчені дійшли висновку: еротичні фантазії мають знеболюючий ефект. Утім, порадили науковці, цим не варто захоплюватися, оскільки біль є сигналом організму для того, щоб усунути подразник.

До речі, викладачі психології в університеті Техасу Сінді Местон і Девід Басс, автори книги "Чому жінки займаються сексом", впевнені, що часто представниць прекрасної статі "тягне" на інтим саме через бажання позбутися головного болю.

Джерело: ТСН